Pratik Diyet Yemeği Fırında Peynirli Kabak

Yazar

Serap Gündoğdu

Yeni Üye, Kadın
Mesajlar:
7
Beğeniler:
5
Puanlar:
3
Blog Yazıları:
12
Yaz akşamlarını hafif beslenerek geçirmek isteyenler için tarif sık sık tercih ediliyor. Peynirli yapısı ile hafif şekilde yemeklerinizi tüketmenizi sağlayan kabak lezzeti ile de diyette olduğunuzu unutturuyor. Protein değeri oldukça yüksek olan kabak yemeği her öğünde rahatlıkla tüketebileceğiniz bir yemektir. Fırında kabak yemeği diyet olarak da oldukça lezzetli olarak hazırlanabilir. Diyetlerinizi etkili şekilde yapmanızı ve fayda görmenizi sağlayan peynirli kabak yemeği lezzeti ile de damaklarınızda iz bırakmaya hazırlanıyor.

firinda-peynirli-kabak-yemegi-hazirlama.jpg

Bir Porsiyon Fırında Peynirli Kabak Kaç Kalori?


Yüksek protein değeri ile beslenmenizde önemli rol alan peynirli kabak fazla kilolarından rahatsız olanlar için de mükemmel bir seçim olacaktır. Kabak yemeği kalorisi bakımından da oldukça düşük değerler ile her zaman tüketilmek için son derece uygundur. Karbonhidrat, lif bakımından da zengin olan peynirli kabak yüksek besin değerine sahiptir. Bir porsiyon peynirli kabak 186 kcal besin değerine sahiptir.

Diyet Yemekleri Menüsünden Fırında Peynirli Kabak Yemeği Kullanılan Malzemeler

  • 200 gram tuzsuz, yağsız lor peyniri
  • 4 tane orta boy kabak
  • 1 tane yumurta
  • 4 dilim dil peyniri
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı toz biber
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde iyotlu tuz
firinda-peynirli-kabak-yemegi-diyet-yemegi.jpg


Lezzetli Light Diyet Fırında Peynirli Kabak Yemeği Hazırlanışı


Diyet menüsüne uygun şekilde beslenmek isteyenler için kabaklar ayıklanarak soyulduktan sonra tüm olarak tuzlu su içerisinde beş dakika haşlanmalıdır. İnce doğranan dereotu, lor peyniri, çiğ yumurta, zeytinyağı iyi şekilde çırpılmalıdır. Püre haline gelene dek çırpılmaya devam edilmesi gerekir. Fırında peynirli kabak yapılışı da istenilen malzemeler ile kısa sürede gerçekleşebilmektedir. Kabakların içerisi de evde bulunan malzemeler ile doldurulmaktadır. Kilo alımını önlemek için düşük kalorili şekilde de hazırlanmaktadır.

firinda-peynirli-kabak-yemegi.jpg

Kabaklar uzun şekilde ikiye bölünmelidir. Fırın kabına uzun uzun dizilmelidirler. Ortalarının ise küçük kaşık yardımı ile boşaltılmaları gerekmektedir. Ortada kalan çukur kısımlarına ise hazırlanan peynirli harç doldurulmalıdır. Üzerlerine ise rendelenen dil peyniri örtülmelidir. Önceden 160 dereceye getirilen ısıtılmış fırında eriyene dek yaklaşık olarak 10 ile 12 dakika pişirilmesi gerekmektedir. Fırında hazırlanan kabak yemeğinin sıcak olarak servis edilmesi gerekmektedir.

Önemli Uyarı : Site içi mesajlaşma kapsamında tüm mesajlar site botlarımız tarafından incelenmektedir. Sadece içerik paylaşım hizmeti veren diyetForum 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre yapılan tüm paylaşımlardan üyelerimiz kendi adlarına sorumludurlar. Ip Adresleri herzaman en ince ayrıntısına kadar tutulmakta ve gerektiğinde sadece TÜRKİYE CUMHURİYETİ ADALET BAKANLIĞI SAVCILIĞI ile paylaşılacaktır. DiyetForum içerikleri ile ilgili herhangi hukuksal şikayet veya hak sahibi haklarının ihlali durumunda Bu mail adresinden : bilgi@diyetforum.com iletişime geçebilir zarar gördüğünüz içeriğin kaldırılması için başvuruda bulunabilirsiniz. Tıbbi Sorumluluk Reddi ve Yasal Uyarı! DiyetForum.com sitesinin içeriği ziyaretçileri Sağlıklı Beslenme, Kilo alma, Kilo verme, Özel Diyetler ve Diyet Listeleri hakkında bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sistemimizde yer alan ve paylaşılan bilgiler hiç bir zaman hastalık ve/veya diğer sorunlara yönelik teşhis ve/veya tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır, bu bilgiler bir doktor tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Sitemizde yer alan bilgilerin uygulanması sonucu doğabilecek dolaylı ya da dolaysız hukuki, ahlaki, mesleki ve sağlık sorunları sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır, bu eylemlerden site ve site sahibi sorumlu tutulamaz. Tüm ziyaretçiler sayfaya girdikleri andan itibaren bu uyarıyı okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.