Nefis Yemekler Mozeralla Peynirli Tavuk Sarma Beyaz Et Diyet Yemeği

Yazar

Serap Gündoğdu

Yeni Üye, Kadın
Mesajlar:
7
Beğeniler:
5
Puanlar:
3
Blog Yazıları:
13
Yaz aylarında olduğumuz şu günlerde yemekler tüketilirken ağırlaştırmayan besinlerle hazırlanmasına önem veriliyor. Tavuk her mevsim en sık tüketilen ürünlerden olup sağlığınızı korumanızda da önemli bir etken. Diyet peynirli tavuk sarma yapılışı ve hazırlanışı oldukça kolay olmaktadır. Yemeğin sunumunda süslemeye önem verilmesi gerekir.

Protein değeri olarak oldukça yüksek olan tavuk tüketilirken diyet menülerinizin dışına da çıkmayacaksınız. Sağlığınızı korumanızı sağlayacak tarif fazla kilolarından şikayetçi olanlar için de hem lezzetli hem de hafif bir yemek olarak sunuluyor.

Bir Porsiyon Mozerellalı Tavuk Sarma Kaç Kalori?


Hafif yapısı, oldukça yüksek protein değeri ve düşük yağ oranı ile sık tüketilen pratik diyet yemekleri arasında yer alan tavuk sarmanın bir porsiyonu ise sadece 223 kcal besin değerine sahip. Diyet peynirli tavuk sarma kalorisi ise oldukça düşüktür.

Bir Diyet Yemeği Tavuk Sarma Yapımında Kullanılan Malzemeler

  • 4 tane derili tavuk göğsü
  • Yarım su bardağı ev yağımı tavuk suyu
  • 4 çay kaşığı tereyağ
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 ince dilim hazır kızartılmış ekmek
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı iyotlu tuz
  • Yarım çay kaşığı taze kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Mozerella Peynirli Diyet Tavuk Sarma Tarifi


Tavuk sarma tarifine başlanmadan önce tavukları ince ince parçalar halinde kesmek gerekiyor. Fırın tepsisine tavukların iyice yayılması gerekmekte. Mozerella peynirli tavuk hemen hemen her damak tadına uygun olarak diyetlerde yer almaktadır. Hazırlanan tavukların üstündeki kısımlara ise rastgele şekilde bölünen mozerellalı peynir dilimleri serilerek dizilmelidir. Bir kase içerisine eritilen tereyağının yanı sıra, kekik, pulbiber, çeyrek çay kaşığı ölçüsünde tuz, dövülmüş sarımsak, karabiber koyularak karıştırılmalıdır.

Tavukların üzerine de hazırlanan baharatlı sos gezdirilerek rulo haline getirilmelidir. Ek bir kase içerisinde tavuk suyu, kalan az bir miktar da tuz eklenerek karıştırılmalıdır. Son olarak şekil alan tavuk ruloların üzerinde gezdirilmelidir. İşlemlerin ardından tavuk ruloları ekmek kırıntıları ile kaplanarak önceden ısıtılan fırında üzerleri iyice kızarana kadar iyice pişirilmelidir. 30 dakika da hazırlanan yemeği 30 dakika da pişirmek mümkündür. Servis tabağına alınan tavuklar sunuma hazırdır.

Önemli Uyarı : Site içi mesajlaşma kapsamında tüm mesajlar site botlarımız tarafından incelenmektedir. Sadece içerik paylaşım hizmeti veren diyetForum 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre yapılan tüm paylaşımlardan üyelerimiz kendi adlarına sorumludurlar. Ip Adresleri herzaman en ince ayrıntısına kadar tutulmakta ve gerektiğinde sadece TÜRKİYE CUMHURİYETİ ADALET BAKANLIĞI SAVCILIĞI ile paylaşılacaktır. DiyetForum içerikleri ile ilgili herhangi hukuksal şikayet veya hak sahibi haklarının ihlali durumunda Bu mail adresinden : bilgi@diyetforum.com iletişime geçebilir zarar gördüğünüz içeriğin kaldırılması için başvuruda bulunabilirsiniz. Tıbbi Sorumluluk Reddi ve Yasal Uyarı! DiyetForum.com sitesinin içeriği ziyaretçileri Sağlıklı Beslenme, Kilo alma, Kilo verme, Özel Diyetler ve Diyet Listeleri hakkında bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sistemimizde yer alan ve paylaşılan bilgiler hiç bir zaman hastalık ve/veya diğer sorunlara yönelik teşhis ve/veya tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır, bu bilgiler bir doktor tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Sitemizde yer alan bilgilerin uygulanması sonucu doğabilecek dolaylı ya da dolaysız hukuki, ahlaki, mesleki ve sağlık sorunları sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır, bu eylemlerden site ve site sahibi sorumlu tutulamaz. Tüm ziyaretçiler sayfaya girdikleri andan itibaren bu uyarıyı okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.