Ispanaklı Kıyma Diyet Yemekleri Tarifi

Yazar

Serap Gündoğdu

Yeni Üye, Kadın
Mesajlar:
7
Beğeniler:
5
Puanlar:
3
Blog Yazıları:
13
Hem hafif hem de lezzetli yemeklerle akşam menülerini donatmak istiyorsanız bu tarif tam da size göre. Besleyici özelliğinin yanı sıra protein, lif ve karbonhidrat değerleri açısından mükemmel olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Ispanaklı kıyma nasıl yapılır diyenler için kısas ürede hazırlandığını belirtmemiz gerekmektedir. Kısa sürede hazırlanıp aynı zamanda misafirleriniz için de oldukça şık sunumlar yapmanızı sağlayacaktır. Evde bulunan malzemeler ile kolay şekilde hazırlanan ıspanaklı kıyma tarifi oldukça da lezzetli.

[​IMG]

Bir Porsiyon Ispanaklı Kıyma Kaç Kalori?


Aniden gelen misafirler için de mükemmel bir seçenek olup aynı zamanda besleyici değeri ile dikkat çeken ıspanaklı kıyma tarifi yediden yetmişe herkes için mükemmel bir seçenek. 15 dakika da hazırlanıp 30 dakika içerisinde de pişiyor. Ispanaklı kıyma kalorisi hafif yağlarla yapıldığında daha hafif şekilde diyet menülerinde de yer almaktadır. Karbonhidrat, protein ve lif değerleri ise oldukça yüksek. 1 porsiyon ıspanaklı kıyma ise 257 kcal besin değerine sahip olarak sık sık tercih ediliyor.

Diyet Usulü Ispanaklı Kıyma Malzemeleri

  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 3 tane orta büyüklükte kuru soğan
  • Yarım kilo dana kıyma
  • Yarım demet ıspanak yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı iyotlu tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Ispanaklı Kıyma Yemeği Hazırlanışı


Lezzetli olduğu kadar besin değerleri açısından da doyurucu olan ıspanaklı kıyma tarifi hazırlanırken öncelikle kıymaların pişmiş olması gerekiyor. Kıymalar tereyağında kavrulmalıdır. Suyunu çeken kıymalara sonra küçük küçük doğranan soğanlar eklenerek kavurmaya devam edilmelidir. Diyet ıspanaklı kıyma yapılışı da evde bulunan malzemeler ile kısa sürede yapılmaktadır. Sağlıklı şekilde beslenmek ve fazla kilolarından kurtulmak isteyenler için diyet menüleri oldukça hafiftir.

[​IMG]

Ardındansa ıspanak haricinde olan tüm malzemeleri tencereye koyarak pişirmeye devam etmek gerekmektedir. En son olarak da yarım su bardağı su, ince kıyılan maydanoz eklenmelidir. Maydanoz hem lezzet hem de koku katacaktır. Ispanaklar çok ölmeyecek şekilde kısık ateş altında yavaş yavaş pişirilmelidir. Ispanaklı kıyma yemeği servis edilirken isteğe göre yanında yoğurt da eklenebilir.

Önemli Uyarı : Site içi mesajlaşma kapsamında tüm mesajlar site botlarımız tarafından incelenmektedir. Sadece içerik paylaşım hizmeti veren diyetForum 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre yapılan tüm paylaşımlardan üyelerimiz kendi adlarına sorumludurlar. Ip Adresleri herzaman en ince ayrıntısına kadar tutulmakta ve gerektiğinde sadece TÜRKİYE CUMHURİYETİ ADALET BAKANLIĞI SAVCILIĞI ile paylaşılacaktır. DiyetForum içerikleri ile ilgili herhangi hukuksal şikayet veya hak sahibi haklarının ihlali durumunda Bu mail adresinden : bilgi@diyetforum.com iletişime geçebilir zarar gördüğünüz içeriğin kaldırılması için başvuruda bulunabilirsiniz. Tıbbi Sorumluluk Reddi ve Yasal Uyarı! DiyetForum.com sitesinin içeriği ziyaretçileri Sağlıklı Beslenme, Kilo alma, Kilo verme, Özel Diyetler ve Diyet Listeleri hakkında bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sistemimizde yer alan ve paylaşılan bilgiler hiç bir zaman hastalık ve/veya diğer sorunlara yönelik teşhis ve/veya tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır, bu bilgiler bir doktor tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Sitemizde yer alan bilgilerin uygulanması sonucu doğabilecek dolaylı ya da dolaysız hukuki, ahlaki, mesleki ve sağlık sorunları sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır, bu eylemlerden site ve site sahibi sorumlu tutulamaz. Tüm ziyaretçiler sayfaya girdikleri andan itibaren bu uyarıyı okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.