Diyet Yemekleri Yeşil Pilav

Yazar

seda özyurt

Yeni Üye, Kadın
Mesajlar:
15
Beğeniler:
10
Puanlar:
3
Blog Yazıları:
3
Hem sağlıklı beslenip hem de kilo almak istemeyenlerin tercihi yaz günlerinde sebzelerden yana olmaktadır. Doyurucu besinlerle doyarak aynı zamanda kilo da almayayım diyenler için yeşil pilav her öğünde tercih edecekleri bir seçenek olacaktır. Naneli pilav nasıl yapılır diyenler için oldukça kolay olduğunu söylemeliyiz.

Pirincin ağırlığını sebzelerle yok eden pilav tarifi diyet yapanların sağlığını korumasını ve günlük besin değerlerini koruyarak beslenmelerini de sağlayacaktır. İçerdiği karbonhidrat, yağ, protein, lif ve yağ değerleri ile de her mevsim rahatlıkla tercih edilebilir bir besin olacaktır.

Bir Porsiyon Yeşil Pilav Kaç Kalori?

Yemeklerinizin yanında doyurucu olarak hazırlayacağınız pilavlar şimdi yeşil görünümü ile daha da estetik bir izlenim bırakıyor. Dereotlu pilav da görüntüsü ile hem midelerinizi hem de misafirlerinizi memnun etmeye hazır. Diyet yeşil pilav kalorisi ise oldukça düşüktür. Bir porsiyon yeşil pilavın ise 259 kcal besin değerine sahip olduğunu söylememiz gerekiyor.

Malzemeler

  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 demet nane
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı bitkisel sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı iyotlu tuz

Diyet Yeşil Pilav Yapılışı

Diyet menülerinin vazgeçilmezi olan yeşil pilav 10 dakika gibi bir sürede kolaylıkla hazırlanabiliyor. Diyet yeşil pilav yapılışı da lezzetinin yanı sıra oldukça kolaydır. Yeşil pilavda dereotu, nane gibi tatlar keskin koku katmaktadır. Diyet pilavın tarifini hazırlamaya başlamadan önce ise dereotu, maydanoz ve nane ince ince şekilde doğranmalıdır. Yarısı da kaynamış olan tuzlu suya koyulmalıdır.


Koyulduktan sonra ardından tereyağı yayvan bir tencereye konulmalıdır. Tencere içine önceden suda bekletilen pirinçler eklenmelidir. Pirinçler bir süre kavrulduktan sonra tencereye tuz ve karabiber eklenmelidir. Üzerine de 3 su bardağı su eklenerek su çekene kadar iyice pişirilmelidir. Pirinçler suyu iyice çektikten sonra içine yeşillikler de eklenerek karıştırılmalıdır. Birkaç dakika kadar da ağzı kapalı halde pişirilip altı kapatılıp dinlendirilmelidir. Yeşil pilav yemeklerin yanında ya da tek başına olarak servise sunulmaya hazırdır.

Önemli Uyarı : Site içi mesajlaşma kapsamında tüm mesajlar site botlarımız tarafından incelenmektedir. Sadece içerik paylaşım hizmeti veren diyetForum 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre yapılan tüm paylaşımlardan üyelerimiz kendi adlarına sorumludurlar. Ip Adresleri herzaman en ince ayrıntısına kadar tutulmakta ve gerektiğinde sadece TÜRKİYE CUMHURİYETİ ADALET BAKANLIĞI SAVCILIĞI ile paylaşılacaktır. DiyetForum içerikleri ile ilgili herhangi hukuksal şikayet veya hak sahibi haklarının ihlali durumunda Bu mail adresinden : bilgi@diyetforum.com iletişime geçebilir zarar gördüğünüz içeriğin kaldırılması için başvuruda bulunabilirsiniz. Tıbbi Sorumluluk Reddi ve Yasal Uyarı! DiyetForum.com sitesinin içeriği ziyaretçileri Sağlıklı Beslenme, Kilo alma, Kilo verme, Özel Diyetler ve Diyet Listeleri hakkında bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sistemimizde yer alan ve paylaşılan bilgiler hiç bir zaman hastalık ve/veya diğer sorunlara yönelik teşhis ve/veya tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır, bu bilgiler bir doktor tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Sitemizde yer alan bilgilerin uygulanması sonucu doğabilecek dolaylı ya da dolaysız hukuki, ahlaki, mesleki ve sağlık sorunları sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır, bu eylemlerden site ve site sahibi sorumlu tutulamaz. Tüm ziyaretçiler sayfaya girdikleri andan itibaren bu uyarıyı okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.