Diyet Tarifli Kıymalı Semizotu Yemeği

Yazar

Özlem Bulut

Yeni Üye, Kadın
Mesajlar:
17
Beğeniler:
18
Puanlar:
3
Blog Yazıları:
4
Ülkemizin hemen hemen her yerinde yetişen semizotu yüksek besin değerleri ile herkesin tercihi olmaya devam ediyor. Semizotu yediden yetmişe herkesin tüketebileceği hafif bir besin olup lezzetli yemeklerde yer alıyor. Diyet kıymalı semizotu yemeği faydalı olduğu kadar da lezzetlidir. Hafif ekşi tadı ile yaz günleri için de oldukça lezzetli olan kıymalı semizotu oldukça kolay şekilde hazırlanmaktadır. Semizotu yaz günlerinde çeşitli menülerde yer alarak soframızda yer almaya devam ediyor.

[​IMG]

Bir Porsiyon Kıymalı Semizotu Kaç Kalori?


Semizotu her mevsim karşımıza çıkan, rahatlıkla marketlerde bulunan bir sebzedir. Yüksek besin değerleri ile çocukların da tüketimi için rahatlıkla hazırlanmaktadır. Diyet semizotu yemeği kalorisi bakımından düşük olduğu için diyet menülerinde sık sık yer almaktadır. Sık sık semizotu tüketmek vücudunuzun ihtiyacını karşılamaktadır.

Protein, yağ, karbonhidrat ve lif değerleri açısından oldukça zengin olan semizotu lezzetli şekilde hazırlanmaktadır. 1 porsiyon kıymalı semizotu yemeği 222 kcal besin değerine sahiptir.

Kıymalı Semizotu Yemeğinde Kullanılan Malzemeler


  • 250 gram Dana Kıyma
  • Bir kilo Semizotu
  • Küçük 2 adet Kuru Soğan
  • 2 tane orta boy Domates
  • Tepeleme 1,5 çorba kaşığı Beyaz Pirinç
  • 1 su bardağı Su
  • 3 çorba kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 tatlı kaşığı İyotlu Tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber
[​IMG]

Kıymalı Semizotu Diyet Yemeği Hazırlanışı


Hem yaz hem de kış aylarında rahatlıkla bulunulan besleyici özelliği ile dikkat çeken semizotu hazırlanırken öncelikle kök kısımlarının kesilerek ayıklanmalı. Bol su altınca iyice yıkanması gerekmektedir. Diyet semizotu yemeği hazırlanışına başlanırken semizotunun bol su altında yıkanması gereklidir. Semizotu yemeği hazırlanırken isteğe göre tatlandırmak için baharatlar da eklemeniz gerekmektedir. Soğan soyulduktan sonra ince ince doğramalısınız. Daha sonra da tencerede yağ kızdırılmalıdır ve soğan kavrulmaya başlanmalıdır.

Soğanlar pembeleşmeden önce kıyma eklenerek kavurmaya devam edilmesi gerekmektedir. Kabukları soyulan domatesler küp küp şekilde doğranmalıdır. Pirinç yıkanarak suyunun iyice süzülmelidir. Kıyma kavrulunca da içine 1 su bardağı su eklenmelidir. Damak tadınıza da göre içine tuz, domates, karabiber, pirinç, semizotu eklenmelidir. Kısık ateşte pişirilmelidir. Kıymalı semizotu bu şekilde servise hazırlanmaktadır. Afiyet Olsun...

Önemli Uyarı : Site içi mesajlaşma kapsamında tüm mesajlar site botlarımız tarafından incelenmektedir. Sadece içerik paylaşım hizmeti veren diyetForum 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre yapılan tüm paylaşımlardan üyelerimiz kendi adlarına sorumludurlar. Ip Adresleri herzaman en ince ayrıntısına kadar tutulmakta ve gerektiğinde sadece TÜRKİYE CUMHURİYETİ ADALET BAKANLIĞI SAVCILIĞI ile paylaşılacaktır. DiyetForum içerikleri ile ilgili herhangi hukuksal şikayet veya hak sahibi haklarının ihlali durumunda Bu mail adresinden : bilgi@diyetforum.com iletişime geçebilir zarar gördüğünüz içeriğin kaldırılması için başvuruda bulunabilirsiniz. Tıbbi Sorumluluk Reddi ve Yasal Uyarı! DiyetForum.com sitesinin içeriği ziyaretçileri Sağlıklı Beslenme, Kilo alma, Kilo verme, Özel Diyetler ve Diyet Listeleri hakkında bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sistemimizde yer alan ve paylaşılan bilgiler hiç bir zaman hastalık ve/veya diğer sorunlara yönelik teşhis ve/veya tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır, bu bilgiler bir doktor tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Sitemizde yer alan bilgilerin uygulanması sonucu doğabilecek dolaylı ya da dolaysız hukuki, ahlaki, mesleki ve sağlık sorunları sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır, bu eylemlerden site ve site sahibi sorumlu tutulamaz. Tüm ziyaretçiler sayfaya girdikleri andan itibaren bu uyarıyı okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.