Diyet Enginar Dolması

Yazar

Serap Gündoğdu

Yeni Üye, Kadın
Mesajlar:
7
Beğeniler:
5
Puanlar:
3
Blog Yazıları:
12
Hafif beslenerek sağlıklı yaşamak isteyenler için mükemmel bir seçim olan enginar dolması Akdeniz mutfağından izler taşıyor. Sağlıklı yaşayarak fiziğinizi korumanız da sağlıklı beslenmenizi sağlayacaktır. Akşam sofralarının vazgeçilmezi olan zeytinyağlı yemek oldukça da lezzetli şekilde tüketilmektedir. Düşük kalorili enginar dolması hazırlanışı da oldukça kolay olmaktadır. Hazırlanışı ve pişirilmesi de oldukça kolaydır.

Yaz akşamlarında besin değerleri ile mükemmel bir depo olan enginar dolması mükemmel lezzeti ile herkesin baş tercihi olmuş durumda. Besleyici değeri ile tam bir protein, lif, karbonhidrat deposu olarak yediden yetmişe herkesin tercihi olarak çocukların da rahatlıkla tüketebileceği bir yemek.

Bir Porsiyon Enginar Dolması Kaç Kalori?


Hem zeytinyağlı olarak hem de mükemmel besleyici değeri ile hazırlanan enginar dolması hem çocukların hem de yetişkinlerin en sevdiği yemekler arasında yer alıyor. Enginar olması kalorisi bakımından da oldukça zengindir. 1 porsiyon enginar dolması 514 kcal gibi yüksek besin değeri ile uzun süre tok kalmanızı da sağlamaktadır.

Enginar Dolması Diyet Yemeği Malzemeleri

  • 1 orta boy enginar
  • 1 çay kaşığı iyotlu tuz
  • 1 tane orta boy limon
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 porsiyon orta pişmiş ıspanak
  • 2 orta boy diş sarımsak
  • 1 orta dilim beyaz peynir
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı rendelenmiş yarım yağlı taze kaşar
  • 1 bıçak ucu boyutunda karabiber
  • 1 tutam fesleğen

Zayıflamak için Leziz Diyet Enginar Dolması Hazırlanışı


Enginar dolması için öncelikle dipleri kesilmelidir. Altta yer alan büyük yapraklarından iki sıra kopartılmalıdır. Üstte bulunan uç kısımları da kesilerek atılmalıdır. Enginarlar 1 limon sıkılmış, tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlanması gerekir. Enginar dolması yapılışı oldukça kolaydır. Enginarların altta kalan kısımlarının dışını bıçak ile ayırarak sert kısmı atılmalıdır.


Ispanaklı dip sos için ise daha önce haşlanan tuz, ıspanak, karabiber, sarımsak, zeytinyağı, fesleğen, önce eritilen beyaz peynir, sarımsak tozu, taze kaşar peyniri ile birleştirilmelidir. Son aşamada ise içi bir kaşık yardımı ile oyulmalıdır. Enginar dolması bu şekilde servise hazırdır. Dip sosa batırarak tüketilmesi da mümkündür.

Önemli Uyarı : Site içi mesajlaşma kapsamında tüm mesajlar site botlarımız tarafından incelenmektedir. Sadece içerik paylaşım hizmeti veren diyetForum 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre yapılan tüm paylaşımlardan üyelerimiz kendi adlarına sorumludurlar. Ip Adresleri herzaman en ince ayrıntısına kadar tutulmakta ve gerektiğinde sadece TÜRKİYE CUMHURİYETİ ADALET BAKANLIĞI SAVCILIĞI ile paylaşılacaktır. DiyetForum içerikleri ile ilgili herhangi hukuksal şikayet veya hak sahibi haklarının ihlali durumunda Bu mail adresinden : bilgi@diyetforum.com iletişime geçebilir zarar gördüğünüz içeriğin kaldırılması için başvuruda bulunabilirsiniz. Tıbbi Sorumluluk Reddi ve Yasal Uyarı! DiyetForum.com sitesinin içeriği ziyaretçileri Sağlıklı Beslenme, Kilo alma, Kilo verme, Özel Diyetler ve Diyet Listeleri hakkında bilgilendirmeye yönelik hazırlanmıştır. Sistemimizde yer alan ve paylaşılan bilgiler hiç bir zaman hastalık ve/veya diğer sorunlara yönelik teşhis ve/veya tedavi amaçlı olarak kullanılmamalıdır, bu bilgiler bir doktor tedavisinin ya da konsültasyonunun yerini alamaz. Sitemizde yer alan bilgilerin uygulanması sonucu doğabilecek dolaylı ya da dolaysız hukuki, ahlaki, mesleki ve sağlık sorunları sadece bu eylemi gerçekleştiren kişilerin sorumluluğundadır, bu eylemlerden site ve site sahibi sorumlu tutulamaz. Tüm ziyaretçiler sayfaya girdikleri andan itibaren bu uyarıyı okumuş ve kabul etmiş sayılırlar.